GMP TANÚSÍTVÁNY

Helyes gyártási gyakorlat (ang. Good Manufacturing Practice, GMP) – olyan szabályok gyűjteménye, amely kötelező érvényű a gyógyszergyártásban és egyre gyakrabban az élelmiszergyártásban is.

A GMP szabályok garantálják a kiváló minőségű és tiszta alapanyagokat a végtermékben és ellenőrzik a magas minőségű alapanyagok származási helyét is.

GMP-szabályokat eredetileg a gyógyszeripar számára hozták létre. Mára már azonban egyes kozmetika cégek, étrend-kiegészítőket gyártó cégek is alkalmazzák.

A GMP alkalmazása a gyártás során a fogyasztók számára biztonságot és bizalmat biztosít, hogy a lehető legjobb minőséget kapják meg a termékekben.

néz

IQNet TANÚSÍTVÁNY

ISO A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (angolul International Organization for Standardization) egy nemzetközi szervezet, amely 1946-ban alakult. Központja Genfben, Svájcban található. A szabvány olyan dokumentum, amely előírásokat, követelményeket, útmutatókat vagy jellemzőket tartalmaz, melyeket következetesen be kell tartani annak érdekében, hogy tanúsítást kapjon, mely igazolja a felhasznált anyagok, termékek, eljárások és szolgáltatások rendeltetésüknek való megfelelést és a termék magas minőségét és biztonságosságát.

néz